Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fudbal: Ko je koliko potrošio u januarskom prelaznom roku?

    Prošlogodišnji zimski prelazni rok u Evropi bio je samo presedan koja potvrđuje pravilo da se najveći poslovi u trgovini fudbalerima obavljaju leti.
     

     
    Prošle zime, ponajviše zbog paničnog spašavanja rezultatskog posrnuća Čelsija i Liverpula, zvezde prelaznog roku bili su Fernando Tores (58,5), Endi Kerol (41), Edin Džeko (37), David Luiz (30), Luis Suarez (26,5) i Daren Bent (21,5 milion evra odštete), dok je ovog januara za najskupljih 15 plaćeno otprilike pola iznosa kao za spomenutu šestoricu 2011.

    Najviše su i ove zime trošili klubovi iz engleske Premijer lige, koji su kad se saberu ulazni i izlazni transferi u minusu 29,395.000 evra (izvor Transfermarkt.de), ali 18,900.000 od te svote otpada na Abramovičev Čelsi, dok je za minus kad se podvuče crta u Bundesligi (24,450.000) zaslužan samo Volfsburg, gde je Feliks Magat kupovao za 30 miliona, a prodavao za samo 475 hiljada evra, ostali su u plusu za šest miliona.

    Francuska Liga 1 je po potrošnji pretekla italijansku Serie A i špansku Primeru, ali ne toliko zato što je u potonje dve veća recesija, nego ponajpre zbog ulaska petro-dolara u Paris SG, koji je kupovao za 20, a prodao za 7,5 miliona evra.

    Zanimljivo, u Francuskoj se najveći januarski potrošač krije u Ligi 2, gde je novi vlasnik Monaka, ruski tajkun Ribolovljev, „pazario“ za 14,700.000 evra.

    Od velikih evropskih klubova, potpuno neaktivni, čak i što se pozajmica i prebacivanja juniora u seniore, bili su Real Marid, Bajern i Ajaks. Barselona je, na primer, prodala Maksvela PSG-u za 3,5 miliona evra, a oba Mančestera su samo prodavali, za relativnu siću.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE