Prve zvanične fotografije „fiata 500L“ iz Kragujevca

PinterestFacebookTwitterShare

Autokompanija Fiat predstavila je danas prve zvanične fotografije 500L, novog modela koji će premijerno biti prikazan 6. marta na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi.

Novi „fiat“ počeće da se prodaje na evropskom tržištu u poslednjem tromesečju 2012, s inicijalnom ponudom motora koju čine dva benzinca (TwinAir i 1,4l) i turbodizel (1.3 MultiJet II) i najnaprednijom tehnologijom Grupacije Fiat automobili.

Novi 500L – L od „Large“ (veliki), proširuje gamu 500 posle verzija „abart“ (Abarth) i „kabrio“ (Cabrio) i nastavlja da razvija strategiju brenda u cilju širenja ponude modelima koji mogu da odgovore na različite zahteve klijenata.

Sa „L“, 500 se povećava i raste zajedno sa svojom klijentelom, kako bi se iznova prilagodio novim iskustvima i zahtevima, naveo je „Fiat“ u saopštenju.

Sa MPV prostorom za putnike i stavom SUV-a (gradskih terenaca) na putu, uz kompaktnost i efikasnost vozila segmenta B, novi „fiat“ prkosi konvencionalnim razlikama između klasa kombinovanjem karakteristika različitih kategorija vozila i na taj način predstavlja odličnu alternativu tradicionalnim vozilima iz segmenta B i C.

„Fiat 500L“ je još jedan dokaz kreativnosti brenda „Fiat“: spoj funkcionalnosti i emocija, s pet sedišta i karoserijom dužine 414 cm, širine 178 cm i visine 166 cm, dodatno razvija koncept „keb forvard“ (cab forward) koji je Fiat uveo na tržište modelom „600 multipla“, rodonačelnikom kompaktnih putničkih monovolumena.

Proizveden u Fiatovoj fabrici u Kragujevcu, 500L predstavlja pravi izbor za vozače koji ne mogu bez italijanskog stila, svestranosti koja proističe iz funkcionalnog dizajna i motora vrhunske konstrukcije i efikasnosti.