Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nadal utajio porez?

    Poreske vlasti u Baskiji pokrenule su istragu povodom sumnji da je slavni teniser Rafael Nadal u toj španskoj pokrajini utajio porez, preneli su španski mediji.
     
    Drugorangirani teniser sveta osnovao je između 2005. i 2009. godine nekoliko firmi u Baskiiji, ali se sumnja da je utajio prihode, s obzirom da su u pokrajini na severu Španije u to vreme važile poreske olakšice, koje su podsticale razvoj privrede i preduzetništva.
     
    Tvrdi se da su Nadalove kompanije u četvorogodišnjem periodu navodno platile porez u iznosu od 11,06 miliona evra, što je mnogo manje od navodno prijavljenih 47,37 miliona evra prihoda.
     
    Nadalov agent Karlos Kosta izdao je tim povodom saopštenje u kojem demantuje bilo kakve insinuacije da su kompanije i sam teniser izbegavali zakonske obaveze. „Rafa je od početka karijere insistirao da mu rezidencija ostane u rodnom gradu, čime je potvrdio posvećenost Španiji, i na terenu i van njega„, rekao je Kosta.
     
    Nadal je rođen u Manakoru na ostrvu Majorka, u Balearima, gde je zadržao rezidenciju, odbijajući da plaća porez u nekoj od zemalja sa povoljnijim poreskim uslovima kao većina vrhunskih tenisera.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE