Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kraljica Elizabeta Druga proslavila šest decenija vladavine

    Britanska Kraljica Elizabeta Druga obratila se danas naciji u poruci povodom šezdesetogodišnjice svoje vladavine i zahvalila se na brojnim porukama podrške i dobrih želja koje su joj upućene.


    Kao i prethodnih godina, kraljica je današnji dan, godišnjicu dolaska na presto, obeležila mirno, uz obavljanje redovnih obaveza jer taj dan ujedno predstavlja i godišnjicu smrti njenog oca.

    Elizabeta je nasledila presto 1952. od svog oca, Kralja Džordža VI.

    Međutim, današnji dan je privukao posebnu pažnju i dosta ljudi je izašlo da pozdravi kraljicu, jer označava 60 godina njene vladavine, druge najduže vladavine posle kraljice Viktorije, koja je vladala 63 godine.

    Proslave kraljičine dijamantske godišnjice planirane su tokom narednih pet meseci, kada će biti organizovano niz regionalnih, nacionalnih i internacionalnih događaja, a glavni događaji biće u julu.

    Kraljica je, povodom današnjeg dana, dobila brojne poruke, sa čestitkama i željama da još dugo vlada. Kraljica Elizabeta je rekla da je „duboko dirnuta“ brojnim ljubaznim porukama povodom njenog dijamantskog jubileja.

    „Pišem kako bih Vam iskazala zahvalnost za divnu podršku koju ste tokom godina pružili meni i princu Filipu,“ navodi se u kraljičinoj poruci.

    Britanski premijer Dejvid Kameron odao je poštu kraljičinoj „izuzetnoj službi“ i zahvalio joj na vođenju nacije koje je ona obavljala „uz dostojanstvo i tihi autoritet“.

    Tokom godine, članovi kraljevske porodice, uključujući i kraljičinog unuka princa Vilijama i njegovu suprugu Vojvotkinju od Kembridža, obići će zemlje Komonvelta, među kojima Kanadu, Jamajku i Belize.

    Kraljica i njen suprug, Princ Filip, poći će u obilazak Velike Britanije, koji će trajati od marta do jula.

    Vikend dijamantske godišnjice trajaće od drugog do petog jula, a očekuje se da će vrhunac biti svetkovina na Temzi, na kojoj će se skupiti flotila od 1.000 različitih brodova i biti održan gala koncert.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE