Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Audi Q3 najbezbednije malo „off road“ vozilo


    Evropska inicijativa za zaštitu potrošača „Euro NCAP“ (Program ocenjivanja novih vozila), proglasio je audi Q3 najboljim u pogledu bezbednosti, u kategoriji malih „off road“ vozila 4×4, saopšteno je iz kompanije „Audi“.

    Model je dobio pet zvezdica za pasivnu bezbednost pri sudarima. Reč je o zaštiti vozača i putnika pri prednjem i bočnom sudaru, a deca takođe imaju veoma dobru zaštitu u tom modelu. Euro NCAP ocenjuje i funkciju upozorenja za vezivanje sigurnosnog pojasa za prednji deo, a posebno za zadnja sedišta. Oba sistema vozilo ima u standardnoj opremi.
     
    Obezbeđivanje zaštite za pešake je takođe važna stavka. Model karakteriše prednji deo, specijalno dizajniran tako da doprinosi ublažavanju posledica sudara.
     
    Audi A6 je takođe dobio pet zvezdica. Rezultati za zaštitu odraslih putnika u slučaju prednjeg ili bočnog sudara, kao i zaštita dece i pešaka postavili su novi audi A6 među najbezbednija vozila u svojoj klasi.
     
    Model nudi integrisani sistem zaštite za putnike sa standardnim dnevnim svetlima i opcionalnom asistencijom za noćnu vožnju sa funkcijom alarmiranja kada se pojavi pešak. Drugi sistemi asistencije vozaču obuhvataju „Audi active lane assist“ i svetlo za sve vremenske uslove, sa varijabilnom kontrolom farova.
     
    Euro NCAP je prošle godine testirao 53 vozila u pogledu bezbednosti. Vozila su ocenjivana u četiri kategorije: zaštita odraslih, zaštita dece, zaštita pešaka i sistemi asistencije vozaču, a oba pomenuta modela su ostvarila izuzetne rezultate u tim kategorijama.
     
    NCAP se sastoji od internacionalnih predstavnika iz Evropskog ministarstva za saobraćaj, automobilskih asocijacija, osiguravača i organizacija za zaštitu potrošača, a osnovan je 1997. godine. Program vrši obimna testiranja performansi novih vozila na sudare, a visoki zahtevi testiranja daleko prevazilaze standarde evropskih zakonodavaca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE