Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Poznati u reklamama za strano tržište

    Pripadnici američkog džet seta odavno su shvatili da prava zarada zapravo leži u snimanju kratkih reklama za strana tržišta, pa se sve češće na azijskim ili evropskim televizijama može videti neka reklama sa poznatim sportistima, glumcima ili pevačima.
     
    Pored toga što za malo vremena uzmu poveće honorare, ove zvezde zahtevaju da se kompanije koje ih angažuju obavežu da reklame koje rade neće nikako dospeti na američko tržište  da ih neće videti američka publika. Očito, zaboravili su koje sve mogućnosti nudi internet.
     
    Nikolas Kejdž je pre par godina snimio interesantnu rekalmu za japansku firmu Sanyo’s Fever Pachinko i njihove gejming uređaje. U reklami glumi sam sebe, pomalo zbunjenog, kakav često zna da bude u svojim ulogama.
     

     
     
    Za vreme snimanja hit serije „Prijatelji“, Dženifer Eniston je našla malo vremena da “skokne” do Nemačke i uradi svojevremeno popularnu reklamu za Heineken. Šarm koji je prati kroz njene uloge iskorišćen je i u ovoj reklami koja je ostala zapažena širom evropskog tržišta.
      

     
     
    Za snimnje reklame za italijanski Telecom phone company, Leonardo di Kaprio nije izgovorio ni jednu jedinu rečenicu. Verovatno samo snimanje nije trajalo duže od pola sata, ali je on to vreme i svoj put do Italije sigurno dobro naplatio.
     

     
     
    Meg Rajan je, na vrhuncu svoje karijere, 1995. godine snimila reklamu za japanski navigacioni sistem Navi Navi Dingo GPS, ne sluteći tada da će nekoliko godina kasnije nastati YouTube, pa samim tim i ova rekalma postati vidljiva i na američkom kontinentu.
      

     
     
    Američki reper Snup Dog i u Nemačkoj izlazi iz frižidera, ali u reklami za mobilne telefone VybeMobile. Čak i peva na nemačkom, a postoji priča da je on dao ideju za ovu reklamu.
     

     
     
    Ljubimac mnogih žena širom planete, glumac Džordž Kluni, bio je nedavno izložen kritikama zbog svog učešća u reklami za švajcarsku kafu Nespresso. I on je sam potvrdio da mu taj posao ne oduzima puno vremena, a da se itekao isplati. Pretpostavimo da su se muškarci žalili zbog pojavljivanja Klunija u ovoj reklami, ne i žene.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE