Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Posteljina koja podseća na kartonske kutije meta kritika

    Posteljina, čiji je dizajn izrađen kako bi podsećao na kartonske kutije na trotoaru, naišla je na kritike humanitarnih organizacija koje smatraju da se time vređaju beskućnici.
     
    Sporni prekrivači i posteljina namenjeni su bogatijim kupcima u Štokholmu. Dizajneri ističu da bi posteljina trebalo da navede ljude da razmisle o teškom položaju beskućnika dok se pripremaju da legnu u svoj luksuzni krevet.
     
    Međutim, lokalna humanitarna organizacija „Stadsmisionen Stockholm“, koja pomaže beskućnicima u tom gradu, smatraju da je dizajn „neumesan“.
     
    „Oni koji daju novac za beskućnike, dobro se osećaju. Ali, leći u ovu posteljinu, mislim da taj osećaj nije posebno ugodan“, rekla je portparol ove dobrotvorne organizacije Ivon Borg.
     
    Portparol robne kuće sa modernijom robom „NK“ Jorgen Erikson u kojoj se prekrivači prodaju po ceni od skoro 90 evra istakao je da se ovaj „proizvod ne kupuje za bolji san već da bi se iskazala svesnost o postojanju problema“.
     
    Dizajneri kompanije „Snurk“ posteljinu nazivaju „Dizajn sa savešću“ navode da će mali deo zarade otići u humanitarnu organizaciju za beskućnike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE