Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beč od posete balovima očekuje 80 miliona evra

    Prema aktuelnoj studiji koju je sprovela bečka Privredna komora, u glavnom gradu Austrije se tokom trajanja sezone balova samo do 21. februara ukupno očekuje 475.000 gostiju koji će posetiti 450 bečkih balova. Svaki 4. posetilac ne dolazi iz Beča već iz drugih austrijskih pokrajina ili iz inostranstva.
     
    Zainteresovanost za balovima poslednjih godina kontinuirano raste, kaže predsednica Privredne komore Beča, Brigite Jank. Tako će na primer ove godine 270.000 Bečlija posetiti neki od balova (2011: 250.000), a četvrtina tog broja će za vreme trajanja sezone igrati na nekoliko balova.
     
    I pored teške opšte ekonomske situacije, posetioci balova ne žele da se odreknu dobre zabave, čime daju značajan doprinos i impuls bečkoj privredi, objašnjava Jank. Prema sprovedenom istraživanju, posetioci u proseku planiraju da potroše oko 230 evra  (2011: 220 evra). Ukupan očekivani promet za ovu godinu iznosi 80 miliona evra (2011: 73 miliona). Gosti iz unutrašnjosti i inostranstva potrošiće dodatnih 30 miliona evra za noćenje i boravak. Od direktnih troškova za ulaznice, jelo i piće posetioci balova planiraju da potroše oko 39 miliona evra. Za novu garderobu, cipele i nakit očekuju se izdaci u visini od 20 miliona evra. Za posete frizeru i kozmetičaru, večeru pre bala, vožnju taksijem i kurs plesa planirani izdaci dostižu oko 21 milion evra.
     
    Zanimljiv je podatak da je 65 odsto ispitanika izjavilo da na bal dolazi zbog plesa, njih 85 odsto da žele da provedu prijatno veče sa partnerom, 75 odsto da uživa u ambijentu a 70 odsto da sretne prijatelje i poznanike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE