Sportisti Srbije osvojili 520 medalja u 2011. godini

PinterestFacebookTwitterShare

Srpski sportisti su na šampionatima sveta osvojili 126, na prvenstvima Evrope 138 i još 256 na Balkanijadama.


Sve pomenute uspehe, kao i kalendar takmičenja za 2012. godinu, Sportski savez Srbije predstavio je u tri publikacije – „Adresar sporta Srbije“, „Rezultati sportista Srbije u 2011“ i „Kalendar međunarodnih takmičenja u 2012“.

„Ponosni smo na uspehe srpskih sportista i nadamo se de ćemo dogodine imati zadovoljstvo da naša publikacija bude još obimnija i trofejima bogatija“, rekao je Šoštar.

Sportski savez Srbije je u 2011. organizovao velik broj sastanaka sa predstavnicima lokalnih organizacija, saveza, klubova i društava kako bi ih upoznao sa obavezama u novom Zakonu o sportu koje predvidjaju preregistraciju svih sportskih organzacija do 12. aprila ove gdine.

„Sportski savez Srbije uradio je mnogo u donošenju novih zakonskih propisa i učinio veliki napor da oni zažive u svakoj sredini i da se sa njima upozna najširi krug sportskih radnika i sportista. To je značajan doprinos uspostavljanju i učvršćivanju sistema sporta u Srbiji koji je stabilan i to pokazaju i vrhunski rezultati u minuloj godini“, rekao je Dragan Atanasov, pomoćnik ministra sporta i omladine.