Fudbaler Del Pjero probudio devojčicu iz kome

PinterestFacebookTwitterShare

Jedan od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena, i legenda Juventusa, Alesandro Del Pjero, zaslužan je što se 12 – godišnja Đada probudila iz kome! Devojčica, inače veliki fan “stare dame”, je trebalo da ima operaciju na mozgu, ali je dan pre toga pala u stanje moždane smrti, u kome je bila dve nedelje. 

U očajničkom pokušaju da joj spasu život njeni roditelji su pomoć zatražili od Juventusa. Njihova ideja je bila da najbolji strelac u istoriji “bjankonera” snimi audio poruku, koju su kasnije pustili da čuje devojčica.
 
“Zdravo Đada, ovde Alesandro Del Pjero. Nadam se da ćeš se brzo probuditi i odgledati još mnogo naših utakmica”, glasila je poruka koju su medicinske sestre puštale devojčici svakodnevno po nekoliko puta. Rezultat je bio zapanjujuć. Đada je najpre reagovala blagim pomeranjem ruke, a već posle 24 sata se probudila iz kome! 

– Čudo se dogodilo! Ne postoje reči kojima bih mogao da se zahvalim svima, od doktora do velikog igrača, koji su nam pomogli da se osećamo presrećno – rekao je Đadin otac.