Reno najavio auto od 3.000 eura

PinterestFacebookTwitterShare

Francuski Reno najavio je da će jeftino vozilo čija bi se cena bila oko 3.000 evra razvijati posebno za tržišta u usponu, objavio je internet portal Inautonews.

Predsednik “Renoa” Karlos Gon, međutim, rekao je da će kompanija izrađivati novi jeftini modela za tržišta u usponu, čija će cena biti 3.000 evra. Gon je tu izjavu dao minule sedmice na otvaranju nove fabrike u Maroku. Kompanija ipak nije dala detalje razvoja novog modela koji će se izrađivati po sistemu “niskih troškova” niti kada će se takvo vozilo pojaviti na tržištu.
 
Automobilske kompanije su u poslednje vreme fokusirane na izradu jeftinih modela automobila. Nedavno je indijska kompanija “Bajaj auto” predstavila model RE60, koji je trenutno najjeftiniji  automobil na tržištu sa cenom od oko 1.645 eura
 
Zvanični predstavnici kompanije objavili su ranije da je “Reno” pripremio plan prema kome bi se na tržištu nadmetao sa nemačkim autokompanijama u svim segmentima, ostavljajući jeftinije verzije kola rumunskoj filijali “Dačija”. 

Francuski “Tribin” naveo je da je Gon razgovarao iza zatvorenih vrata o lansiranju novog jeftinog automobila, ali uprava “Renoa” to još nije zvanično potvrdila. 

Budući automobil trebalo bi da se ponudi na tržištima u usponu kao što su Indija, Južna Amerika, Afrika. Zanimljivo je da se u tim planovima ne pominje Evropa zbog njenih visokih standarda bezbednosti. Novi jeftini model koji će nositi “Renoov” logo neće se pojaviti na tržištu pre 2016 godine, procenjuju analitičari.