Ovo je najdeblji čovek na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Britanac koji svakodnevno za doručak pojede 8 hot dogova trenutno  je najdeblji muškarac na svetu, prenose britanski mediji.
 

 
Kit Martin (42) trenutno je težak oko 370 kilograma zbog kojih je već godinama prikovan za krevet, a za njega se svakodnevno brine tim od 18 ljudi, piše Daily Mail.
 
‘Kada sam imao 16 godina umrla mi je majka i nakon toga sam prestao brinuti o sebi. Nije me bilo briga što će mi se dogoditi. Jeo sam sve i svašta. Krivim sebe i mrzim sebe zbog toga što sam učinio’, rekao je Kit.
 
Kit izlazi iz kuće jedino kada ide u bolnicu na lekarski pregled, a tada po njega dolazi osmoro bolničara kako bi ga prebacili u sanitetsko vozilo koje je posebno ojačano kako bi ga moglo sprovesti do bolnice.

Dane provodi gledajući televizijski program i hraneći se. Prema podacima The Independenta, Kit obično na dan pojede osam hot dogova za doručak, raznih čokoladica, kolača i keksa za ručak, dok za večeru jede 16 kobasica i veliku vrećicu čipsa.
 
Lekari su mu rekli da mora izgubiti barem polovinu sadašnje težine kako bi uopšte mogli razmišljati o ugradnji želudačne premosnice koja bi mu trebala  dodatno pomoći u mršavljenju.
 
Kit je titulu najdebljeg čoveka na svetu preuzeo od Meksikanca Manuela Uribea koji je nekada bio težak 450 kilograma, ali drastičnom detom je izgubio čak 250 kilograma.