Abu Dabi: Otvoren najveći BMW salon na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Regionalni uvoznik BMW-a, Abu Dabi Motors, uložio je 62 miliona evra u izgradnju objekta od 35.000 kvadratnih metara koji predstavlja najveći prodajni salon BMW automobila na svetu. Stalno je izloženo 70 automobila i 10 motocikala, a zaposleno je više od 450 radnika.


 
Pored BMW-ovih vozila, u salonu se mogu razgledati i kupiti automobili marki MINI i Rolls-Royce, koji su takođe deo BMW grupe.
 
Osim prodaje novih modela, kupcima se nudi i veliki izbor korišćenih vozila, a u sklopu salona nalazi se i servis koji istovremeno može da primi na održavanje 120 automobila.
 
U BMW-u dosta pažnje posvećuju rastućem bliskoistočnom tržištu, na kojem su 2011. godine prodali 18.657 vozila BMW i MINI i imali rast od 9 odsto na godišnjem nivou. Skoro polovina ovih automobila isporučena je upravo Ujedinjenim Arapskim Emiratima, odnosno Abu Dabiju i Dubaiju.
 
I dok u drugim krajevima sveta važi pravilo da što je automobil skuplji, prodaje se u manjem broju primeraka, za tržište Bliskog istoka to ne važi.
 
Najprodavaniji model bavarskog proizvođača u 2011. godini bio je BMW serije 7, sa 4.511 isporučenih automobila, a za njim sledi serija 5 (4.286 primeraka), pa X5 i X6 sa 2.620, osnosno 2.510 prodatih vozila, dok je serija 3, iako je najjeftinija od svih nabrojanih modela zabeležila najslabiji plasman od 2.033 primerka.