Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Google vam omogućuje da zavirite u morske dubine

    Ako ste želeli da vidite kako izgledaju morske dubine, a niste imali hrabrosti, sada za ovakavu avanturu više ne morate napuštati kuću jer se „Google“ pobrinuo da kreira projekat “Seaview” koji će uskoro omogućavati korisnicima da “plivaju” oko Velikog koralnog grebena u Australiji.


    Više od 50.000 fotografija iskorišćeno je kako bi se kreiralo virtuelno ronjenje na 100 metara ispod površine okeana, prenosi „Daily mail“.
     
    “Google Earth” već ima arhivu snimanu iz sva četiri ugla, sa sve četiri strane sveta, pažljivo gradeći onlajn arhivu “street-level” fotografija.
     
    Ipak, u kompaniji nisu zadovoljni što su dokumetovali svaki pedalj zemljine površine i zato se Gugl priprema da osvoji i dubine podvodnog sveta.
     
    Profesionalni ronioci proveli su mesece fotografišući na hiljade 360 stepeni podvodnih panorama najlepših mesta pod vodom.
     
    Sada su spojili oko 50.000 fotografija i tako kreirali “Catlin Seaview Survey”, podvodnu verziju postojećeg “Google Street View”.

    Projekat će omogućiti korisnicima da se upuste u virtualno ronjenje na 100 metara dubine, okruženi zadivljujućom okolinom i morskim životom.
     
    Prvobitno, korisnici će moći da “rone” oko koralnog grebena uz pomoć mape “Catlin Seaview Survey”, ali u budućnosti se planira da se ceo projekat integriše u “Google Earth” i pruži korisnicima neverovatan pogled od 360 stepeni.
     

    Projekat predstavlja deo sveobuhvatnog istraživanja kako bi se što bolje razumeo sastav koralnih grebena na Velikom koralnom grebenu.

    Naučnici se nadaju da će svi podaci prikljupljeni u okviru projekta pomoći razumevanju o tome kako klima i ostale promene u okolini utiču na ekosistem kakav je Veliki koralni greben.
     
    – Po prvi put u istoriji imamo tehnologiju koju je omogućio Gugl i pomoću koje možemo istraživati ekspedicije. Milioni ljudi biće u mogućnosti da okuse život, nauku i magiju koja vlada ispod površine okeana. Veoma uzbudljiv projekat – rekao je Ovi Hoe-Gulberg sa Univerziteta u Kvinslendu.

     
    Projekat možete pogledati ovde.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE