Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (FOTO) Ray-Ban naočare statusni simbol već 75 godina

    Legendarne i uvek moderne sunčane naočare marke Ray-Ban, koje su odavno postale statusni simbol na celome svetu, prvi su put proizvedene 1929. godine, a na tržištu su se pojavile 1937. i juče su proslavile 75 godina neprestanog tržišnog uspeha.

    U povodu proslave 75 godina postojanja, Ray-Ban je ponudio posebno izdanje, Ambermatic 2012 Limited Edition, koja podseća na sunčane naočare koje je ta marka proizvela 1978. Sunčane naočare Ray-Ban su u početku bile deo opreme američkih pilota, ali kako im je popularnost brzo rasla ubrzo su postale modni hit.

    Model sunčanih naočara Wayfarer iz 1952. nosio je Džejms Din tri godine kasnije u filmu Buntovnik bez razloga, kao i Odri Hepbern 1961. u filmu Doručak kod Tifanija. Time je taj model postao jedan od najvažnijih modnih dodataka. Drugi modeli, Aviator i Olympian, takođe su ovekovečeni na filmskom platnu, u filmovima Taksista iz 1976. i Goli u sedlu 1969. i to na nosevima Roberta de Nira i Pitera Fonde.

    Sedamdesetih je godina Ray-Ban predstavio do tada neviđeno tehničko čudo: fotokromna stakla koja su menjala boju zavisno o spoljnom svetlu. U povodu 75. godišnjice prisustva na tržištu, osim posebnog modela Ambermatic, Ray-Ban nudi i četiri modela s fotokromnim staklima: dva modela Classic Aviator s ravnim i savijenim okvirom, Ray-Ban Shooter i Outdoorsman.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE