Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ajnštajn među zvezdama koje su najviše zaradile


    Iako više nisu među živima Majkl Džekson, Elvis Prisli, Bob Marli, Merilin Monro, Albert Ajnštajn i ostali velikani još uvek zarađuju milione. Forbs je istražio koliko su njihovo ime i rad inkasirali od oktobra 2011. do danas.

    Velika Elizabet Tejlor u prethodnoj godini je premašila Majkla Džeksona koji je od svoje smrti 2009. godine držao prvo mesto. Zahvaljujući nakitu, nekretninama, parfemu White Diamonds i pametnim poslovnim potezom da u filmovima u kojima je glumila traži 10% prava, najpoznatija Kleopatra sa bioskopskog platna zaradila je 210 miliona dolara. Samo na aukcijama njen nakit i predmeti u ovoj su zaradi učestvovali sa 184 miliona.

    Majkl Džekson je tako pao na drugo mesto sa zarađenih 145 miliona, Elvis Prisli je na trećem (55 mil). Forbes predviđa da će se Majkl Džekson naredne godine vratiti na prvu poziciju i to zbog autorskih prava na muziku koju je stvarao.

    Četvrti je crtač i Snupijev tvorac Čarls Šulc (Peanuts Comic Strip) sa zarađenih 37 miliona dolara i prati ga Bob Marli (17 mil). Interesantno je da se u prvih 13 našao i nobelovac Albert Ajnštajn, jedini naučnik među elitom šoubiznisa koji sa inkasiranih 10 miliona deli sedmo mesto sa Merilin Monro.

    Ko je među prvih 13?

    1. Elizabet Tejlor
    2. Majkl Džekson
    3. Elvis Prisli
    4. Čarls Šulc
    5. Bob Marli
    6. Džon Lenon
    7. Merilin Monro
    8. Albert Ajnštajn
    9. Dr.Seuss
    10. Stiv Mekvin
    11. Beti Pejdž
    12. Ričard Rodžers
    13. Džordž Harison
    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE