5 KORAKA ka ostvarenju ličnog potencijala

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Da li znamo koliko zaista vredimo? ’Big think’ predstavlja osnovne korake ka dostizanju potencijala koji je presudan element na našem putu do uspeha.

  1. Veruj da će pravda preovladati

Ukoliko ne verujete u ovo postaćete jadni i cinični. Loša osećanja izjedaju čoveka i počnu da vas  ubeđuju da odustanete od svojih uverenja. Postajete opsednuti time da zadovoljite druge i ispunite njihova očekivanja. Udaljavate se od samospoznaje i saznanja toga u šta vi istinski verujete. Tada počinjete da donosite loše odluke.

  1. Čuvajte se konvencionalne mudrosti

Konvencionalna mudrost je, jednom rečju, preovlađujuće mišljenje drugog. Iako je ova mudrost svuda oko nas, često takva uverenja nisu u pravu naročito kada je reč o konkretnom primeru. Utemeljena mišljenja imaju tendenciju da vas vraćaju unazad i teraju da gledate u tom smeru, a ne uzimaju u obzir vaše karakterne osobine i iskustva.

  1. Ponašajte se kao vlasnik svog života i svojih odluka

Upravljanje vašim životom i karijerom je 100 posto vaša odgovornost. Budite sigurni da se tako i ponašate. Nemojte biti statista u sopstvenom životu.

  1. Budite ralista i prilagodite se okolnostima

Ukoliko se svakodnevno prepuštate neuspesima skroz ćete skrenuti sa svoje staze uspeha. Stalna borba protiv nenadanih nedaća može postati vaš stil života, a bavljenje krizama začarani krug.

  1. Budite otvoreni ka učenju

Ukoliko ste voljni da učite i da menjate svoje ponašanje imate izvanrednu priliku da dosegnete svoj potencijal. Važno je pronaći motivaciju, svakodnevno učiti i izgrađivati sebe i ići dalje u svom životu.

Dobro razmislite o ovoj temi. Ukoliko je i vama bino da pronađete svoj puni potencijal kako biste ga dalje usmerili na postizanje uspeha i ostvarenje ciljeva savetujemo da posetite predavanje na ovu temu koje BIZLife organizuje u saradnji sa poznatom svetskom školom života ’The School of Life’ 31. marta 2016. godine u Beogradu.

Prijavite se na vreme: belgrade@theschooloflife.com

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.