Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Deluje za više desetina hiljada vaših savremenika, pa će i za vas

    Za prave efekte detoksikacije nije dovoljno da svoju ishranu svedete na tri čaše smućkanog napitka ili na dve korpe voća. Ovakav režim vam ni jedan lekar neće savetovati, a garancije nemate ukoliko želite rezultate

    Za prave efekte detoksikacije ili čišćenja celog organizma, nije dovoljno da se disciplinujete nekoliko dana i svoju ishranu svedete na tri čaše smućkanog napitka (o čijem sastavu možete pročitati u svakom časopisu), ili na dve korpe voća. Ovakav režim vam ni jedan lekar neće savetovati, a garancije nemate ukoliko želite dobre rezultate.

    Detoksikacija nije ni faza ni kura niti tretman koji ima svoj kraj kada ste vi „očišćeni“, sveži, zdravi i preporođeni. Ovo će vam isto reći i dermatolog i farmaceut doktor Hauard Murad koji je celu svoju karijeru posvetio detoksikaciji i nezi kože spolja i iznutra.

    „Detoksikacija podrazumeva da izgubite koji kilogram, očistite kožu ili smanjite stres. I još toga. Da li je zdrava? Pa, ne baš. Ovakvi detoks-programi zapravo su šok za organizam koji za posledicu mogu imati oštećenja na koži i mozgu, koji vam mogu osiromašiti telo hranljivim materijama. To sebi ne smete dozvoliti. Detoksikacija su male svakodnevne promene, korak po korak, koje će učiniti da se na kraju bolje osećate što je pravi znak da ste na dobrom i zdravom putu“, reči su doktora Murada koji svakome predlaže zdravu detoksikaciju i plan koji deluje, dan po dan.

    Dan 1 – Počnite da jedete vodu. Ne pijte je. To znači da jedete što više svežeg voća i povrća koje će snabdeti vodom vaše ćelije i ojačati njihove membrane da ne bi tu vodu gubile (osim što svaka naša ćelija ima svoj vek, ona prerano umire jer gubi vodu, membrana se ošteti i nije u mogućnosti da istu zadrži)

    Dan 2 – Uvedite u svoj život dodatke ishrani: multivitamine, omega-3 kiseline, sojin lecitin i glukozamin sulfat. Ma koliko se zdravo hranio, savremenom čoveku je danas neophodna pomoć u ishrani.

    Dan 3 – Odaberite fizičku aktivnost. Bilo koju koja će pokrenuti vaše mišiće i u kojoj ćete uživati

    Dan 4 – Danas se malo bavite svojim snovima, ciljevima i životnim stavom. Da bi olakšao svojim pacijantima, doktor Murad predlaže da odgovorite na nekoliko pitanja:

    -Šta je to što biste radili, a sigurni ste da ne može doživeti neuspeh?

    -Šta je to što želite da postignete u svom životu, a još niste?

    -Šta biste danas radili da nemate ama baš nikakvih obaveza?

    -Šta vam u životu izaziva stres i anksioznost?

    -Na šta ste najviše ponosni?

    Dan 5 – Spavajte kvalitetno. Za početak, danas isključite svoj mobilni sat vremena pre odlaska u krevet.

    Dan 6 – Danas probajte nešto što nikada niste, a oduvek želite. Šta god to bilo…

    Dan 7 – Odmarajte, posvetite vreme meditaciji i dubokom disanju što će vam biti od velike pomoći da zavolte sebe i sami sebi postanete najvažnija osoba.

    Ovakav plan koji traži samo malo truda zapravo je DETOKSIKACIJA u pravom smislu te reči. Probajte. Deluje za više desetina hiljada vaših savremenika, pa će i za vas!

    M.P.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE