A, kada bi Apple i Google napravili po automobil?

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Mashable, CarSafetyRules

Savremen automobil može mnogo toga – od navigacije do alarmiranja pre sudara. Ali, svi zaljubljenici u kola tvrde da čuvene tehnološke kompanije Apple i Google mogu još bolje sudeći po najnovijem istraživanju.

Ekipa sajta CarSafetyRules.com sprovela je interesantno istraživanje sa sasvim neočekivanim rezultatima. Pitali su hiljade ispitanika, vlasnika novih kola: “Koja bi firma napravila najbezbedniji auto?“.
Neočekivano (za neke verovatno i ne) prva dva mesta zauzele su kompanije koje nemaju veze sa automobilskom industrijom. Bar za sada. Kada su se sabrali rezultati, ispostavilo se da bi se 21% vozača najsigurnije osećali u kolima koje je proizveo Apple. Nezanemarljivih 19.8% tvrde da bi Google kola bila najsigurnija, a tek na trećem mestu sa 19.7% glasova je Volvo, inače poznat po visoko uspostavljenim bezbednosnim standardima.

Apple se još zvanično nije obratio javnosti sa planom da upliva u automobilske vode, iako su vizije Jobsa išle i u tom pravcu.

Urednik ovog sajta Tristan Honeywill prokomentarisao je rezultate istraživanja: “Vozači danas žele da upravljaju  inteligentnim automobilima opremljenim sa što više elektronike koja pruža maksimalnu sigurnost, a Apple i Google savremenom čoveku upravo takvu sigurnost i pružaju“.

Foto: Mashable, CarSafetyRules