Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren kanski festival: Red stripova, red književnosti i dirljiv govor Audrey Tautou

    Otvoren je 66-ti Kanski festival, veliki događaj za filmski svet koji postavlja standarde i u malom mestu na Azurnoj obali okuplja sve viđenije ljude umetnosti i poslovnog sveta. Ovogodišnja inspiracija su književna dela i stripovi, pa je festival svečano otvoren premijerom nove verzije ’Velikog Getsbija’ po romanu Scotta Fitzgeralda iz 1925. (režija Baz Luhrmann).

    Ovogodišnja ceremonija otvaranja će sigurno ostati zapamćena po nastupu glumice Audrey Tautou koja je vidno uzbuđena svoje raspoloženje prenela i na prisutne u publici. Obratila se njihovim srcima „…srcima koja su spremna da budu očarana, pomerena, oduševljena, koja su ukrašena ovom prilikom, ovde ili na drugom mestu, koja vole film od prvog dana kada je nastao, od prvog filma koji ih je odveo na sedmo nebo“, sa glavne scene u društvu Spilberga rekla je Audrey Tautou.

    Ove godine Steven Spielberg je predsednik žirija. Ostali članovi su reditelji Ang Lee, Cristain Mungiu, Lynne Ramsay, Naomi Kawanse i glumačka ekipa Nicole Kidman, Daniel Auteuil, Vidya Balan,  i Christoph Waltz.

    Pored počasti književnim delima i stripovima, ovogodišnji Kanski festival obeležiće i pola veka indijskog Bollywooda, a posebno će se slaviti imena i rad Alena Delona i Jerry Lewisa.

    Do dodele prestižne Zlatne palme 26.maja, vašoj pažnji kritičari preporučuju filmove koji će se između ostalih takmičiti za ovu nagradu:

    ’Behind The Candelabra’ – S.Soderbergh
    ‘Inside Llewyn Davis’ – braća Coen
    ‘The Immigrant’- J.Gray
    ‘Only Lovers Left Alive’ – J.Jarmusch
    ‘Nebraska’ – A. Payne
    ‘Only God Forgives’ – N.W.Refn

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE