Između neba i zemlje: Najskuplji penthaus na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Monako, sinonim luksuza, predstavlja pravo igralište za sve bogate i pripadnike svetskog džet seta. Stoga, ne čudi što će se baš tu naći najskuplja nekretnina na svetu – penthaus vredan čak 250 miliona evra. Ova ekskluzivna nekretnina nalazi se na vrhu Oden Towera visokog 170 metara odakle se pruža fenomenalan panoramski pogled na Azurnu obalu. Kada se gradnja završi biće druga najviša zgrada Mediteranske obale.

Penthaus čija će površina iznositi neverovatnih 3.300 kvadratnih metara prostiraće se na više nivoa. Imaće šest spavaćih soba, privatni vodeni tobogan kao i ekskluzivni bazen. Prostorije će biti zastakljene prozorima od poda do plafona, a ruske i turske saune, bolnica, restorani, privatni šoferi i bioskopi su samo šlag na torti kada se govori o luksuzu Oden Tower-a. Projekat predvodi arhitekta Alexander Giraldi, a kraj radova očekuje se u julu 2014. godine.

I dok se stanovnici Monaka ponose velelepnom građevinom, sa druge strane granice sa Francuskom ne vlada toliko oduševljenje. Stanovnici gradića Besole se žale da im je kula uništila pogled.