Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Savršenstvo za nepca: Rižoto sa tartufima

    Nedavno je na aukciji u New Yorku prodat najveći beli tartuf na svetu, za čak 61.250 dolara, što dovoljno govori o statusu ove pečurke u svetu kulinarstva. Tartufi su prefinjena hrana, koja se koristi još od vremena starih Egipćana, a osim vrhunskog gastronomskog kvaliteta, pripisuju im se i afrodizijačka dejstva. Sa druge strane, pirinač, nije slučajno najzastupljenija namirnica u Aziji, s obzirom na to da je moguće kombinovati ga sa najrazličitijim vrstama soseva, dodataka, povrća, mesa, pečuraka.

    Pirinač i tartufi, spremljeni po jedinstvenoj recepturi restorana Dijagonala, zajedno čine slastan, kremasti rižoto koji, zapravo, možete napraviti i sami. Potrebno je malo truda, volje i ljubavi da ovo jelo dobije vaš lični kulinarski pečat i neponovljiv ukus. Dugo očekivani ’novi Zaplet’ koji se nalazi na Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save, nudi ambijent na tri nivoa, baštu i zanimljiv jelovnik koji kombinuje motive nacionalne, tradicionalne i moderne, inostrane kuhinje, a kuvari restorana su bili izuzetno ljubazni i sa nama podelili recept za ovaj predivni specijalitet.

    Neka ovaj decembar bude u znaku zdrave, egzotične i ukusne hrane!

    Rižoto sa tartufima

    Potrebno:

    Crni luk, 20 g
    Beli luk, dva čena
    Celer, 20 g
    Lovor, dva lista
    Biber, 5 g
    So, 5 g
    Arborio pirinač, 150 g
    Voda, po potrebi
    Belo vino, 1 dl
    Puter, 50 g
    Parmezan, 50 g
    Miks pečuraka, 150 g
    Ulje od tartufa, nekoliko kapi

    Način pripreme:

    Propržiti luk, celer i lovor. Dodati pirinač i belo vino. Kada vino ispari, dodati supu od povrća i začiniti pirinač sa solju i biberom. Dodati pečurke i završiti sa dodavanjem parmezana, putera i ulja od tartufa, dok ne postane kremasto.

    Pripremite ovo jelo za sebe i svoje najdraže i uživajte u obroku svim svojim čulima.
    Prijatno!  

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE