Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šest tačaka u vašem domu koje zrače negativnom energijom

    Dizajneri prostora i feng šui stručnjaci upozoravaju na ’krizne’ tačke u vašem domu, koje deluju kao ’sakupljači’ negativne energije koju vi, potom, upijate. Dom je oaza mira, topline i ljubavi svakog čoveka, mesto za život koje gradi sa najdražim ljudima kako bi se osećao što lepše i bolje, stoga bi trebalo povesti računa o nekim njegovim delovima koji mogu imati nepovoljan uticaj na vaše rasploženje, zdravlje i um.

    Ovo su šest ’sakupljača’ negativne energije:

    1. Ulaz u dom

    Prema savetima drevne kineske discpiline, ukoliko želite pozitivnu energiju u svom domu, njegov sam ulaz mora biti čist i uredan. Ispred ulaznih vrata ne ostavljajte kese za smeće, a predsoblje učinite prohodnim, bez mnogo nepotrebnih stvari i nereda.

    2. Nedostatak biljaka i cveća u domu

    Poznato je da biljke služe, ne samo kao predivan ukras u stanu ili kući, već i kao prirodni filter vazduha koji upija sve toksine i loše materije iz njega. Oplemenite svoj dom zelenim biljem koje unosi svežinu, svetlost i otklanja stres, ili raznobojnim cvećem koje odiše radošću i vedrinom. Feng šui savetnici preporučuju drvo bambusa za koje se veruje da donosi sreću ukućanima.

    3. Jedino osvetljenje na plafonu

    Halogene sijalice koje se u dnevnoj sobi ili kuhinji nisu dovoljan izvor svetlosti, naročito u periodu jeseni i zime, kada je primetan nedostatak prirodnog osvetljenja. Opremite dom lampama koje će dodatno osvetliti prostoriju, jer velika količina svetlosti ne doprinosi samo boljem rasploženju, već i vidu (ne naprežete oči).

    4. Televizor

    Korišćenje računara ili gledanje TV-a pred spavanje, izvlači veliki deo energije iz čoveka, zbog čega su velike šanse da ćete imati loš san i osećati posledice ujutru. Ovo je dovoljan razlog da držite TV u dnevnu sobu.

    5. Plava boja zidova trpezarije ’ubija’ apetit

    Neki istraživači su otkrili da su boje tanjira i zidova trpezarije povezane sa vašim apetitom. Ovu boju bolje odaberite za spavaću sobu, jer lako uspavljuje, a ima previše ’hladno’ dejstvo za prostoriju u kojoj se okupljate sa porodicom i prijateljima.

    6. Nedostatak šarenih detalja

    Igrajte se sa bojama kada birate detalje za svoj dom, a naročito kada je reč o jastucima i tapetama, kažu dizajneri enterijera, ističući da domovi koji su obojeni u samo u jednu boju, bez šarenih i zanimljivih detalja podsećaju na bolnice i sterilne prostore gde nema mesta za pozitivnu energiju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE