Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pogledajte kako izgleda najlepši tržni centar na svetu: Dubai Mall

    Za kupoholičare, ali i ljubitelje zabave i druženja, tržni centar Dubai Mall je još od 2008, kada je otvoren, pravi raj! Budući da je reč o najvećem šoping molu na svetu, nije slučajno formiran u sklopu najveće zgrade na svetu, unutar Burdž Kalife. Potrebno vam je višednevno obilaženje, kako bi ste pronikli u svaki ugao ove atrakcije jugozapadne Azije.

    Dubai Mall zauzima površinu od 1.124.000 kvadratnih metara i sadrži 1.200 butika poznatih svestkih brendova, ali ono što ga izdvaja od svojih ’rivala’ jesu tematski zabavni parkovi, 22 bioskopa, hotel sa 250 soba, klizalište, skijalište, vodopad, fontane, akvarijum… Čak i repliku čuvene šoping ulice Regent, smeštene u zapadnom delu Londonu.

    Ne samo što je najveći, već je Dubai Mall i najposećeniji tržni centar koji godišnje poseti oko 65 miliona ljudi, a prema neki podacima, u njemu se odigrava više pešačkog sadržaja nego na Ajfelovoj kuli, Nijagarinim vodopadima i u Diznilendu zajedno.

    Pogledajte kako izgleda najveći šoping raj na planeti:


    Unutrašnjost Dubai Malla


    Akvarijum koji ima više od 33 hiljade životinja, i tunel sa ajkulama i drugim ribama


    Klizanje i sankanje na veštačkom snegu


    Najveća fontana na svetu, vredna 28 miliona dolara, nalazi se ispred Dubai Malla i izbacuje mlaz vode do 73 metara visine

    Pogledajte i video o efektima najveće fontane na svetu:

     

    Foto: thedubaimall, raynatours

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE