Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tri tipa tajlandske masaže za koje možda niste čuli, ali koje bi trebalo da probate

    Poslednjih godina tajlandska masaža je izuzetno popularna, jer je jedan od najefikasnijih načina za opuštanje celog organizma, sadrži elemente istezanja kao kod drevne discipline – joge i omogućava upravljanje mnogim hroničnim stanjima duha i tela. Tradicionalno se bazira na masiranju akupresurnih tačaka, bez ulja ili krema, a klijent čak može biti obučen. Obavlja se na podnoj prostirci, a maser-terapeut u radu koristi stopala, kolena i laktove. Tajlandska masaža se zasniva na toku energije koja cirkuliše kroz linije tela zvane Sen.

    Ovo su tri vrste tajlandske masaže za koje verovatno niste čuli, a koje su izuzetno efikasne i trebalo bi da ih probate:

    Jap Sen

    Ova vrsta je slična tradicionalnoj tai masaži, osim što se umesto direktnog pritiska na Sen, maser fokusira na unakrsno pritiskanje nerava (nešto slično sviranju gitare i pritiskanju žica). Ovakav stil dodirivanja izaziva blagi osećaj golicanja, ali se klijent vremenom navikne, postaje manje osetljiv i prepušta se potpunom fizičkom i mentalnom opuštanju i užitku.

    Tok Sen

    Poreklo ovog stila se pripisuje poljoprivrednicima Tajlanda, kojima je nakon napornog rada na poljima pirinča bila potrebna adekvatna terapija. Kako nisu imali pristup tehnikama tradicionalne tai masaže, razvili su jedan jednostavan oblik: drvenim čekićem se u stakato ritmu pritiska Sen, tako da stvara osećaj vibracije i pomaže otvaranju kanala, otklanjajući hronične tegobe. Prema legendi, najbolje je koristiti drvo Tamarind za izradu čekića koji budistički monah potom blagosilja, dajući mu isceliteljska dejstva.

    Yam Khang

    Masaža počinje tako što klijent leži na podnoj prostirci, a pored njega se nalaze kazan sa vatrom i maser koji koristi štap – kako bi balansirao svoje telo, dok jednim stopalom koje umače u Plai ulje (ulje od biljaka srodnih đumbiru), a potom greje u gvozdenoj usijanoj ploči – prelazi preko tela klijenta.

    Foto: Tastehitch

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE