Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saveti eksperta za Yin jogu: Transformišite život uz ovu magičnu disciplinu

    Leslie Saglio, stručnjak za wellness, jogu i reiki (drevna japanska duhovna disciplina), daje savete zašto je dobro upražnjavati Yin jogu, čija dubokosmislena i meditativna praksa psiho-fizički oporavlja telo na dug period.

    Za razliku od Yang prakse koja je dinamična i aktivira mišiće kroz ponavljanje određenih vežbi, Yin je joga fokusirana na dublje slojeve tela, kao što su: vezivna tkiva, zglobovi i kosti. Reč je o dubokom isceljenju, sa trajnim fizičkim, emocionalnim i energetskim efektima. Vreme u kojem živimo zahteva konstantno obnavljanje energije i obezbeđivanje snage. Ovo je 5 razloga, prema mišljenju Leslie Saglio, zbog čega vam Yin joga može transformisati život:

    1. Poboljšanje fleksibilnosti

    Ne samo što će vaše telo upoznati nove pokrete, koji su vam do juče bili nezamislivi, već ćete se i kompletno osećati lakše i rasterećenije. Opustićete sve tetive i tkiva oko organa, mišića, nerava i limfnih čvorova, dopuštaju telu da diše i da se proteže bez osećaja nagomilanog stresa.

    2. Samoregulacija organizma

    Jyn praksa pomaže da aktivirate parasimpatički nervni sistem, omogućavajući telu da se odmori i započne sa samoregulatornim isceljenjem. Krv i hranljive materije slobodnije teku vašim probavnim, endokrinim i limfnim sistemom, i na taj način dozvoljava da se tela vrati u stanje harmonije.

    3. Ublažavanje napetosti i stresa

    Oslobađanje negativne energije, a upijanje pozitivne, potiče od smanjenja količine hormona stresa – kortizola stresa. Za ovaj proces, između ostalog, zaslužna je Yin joga.

    4. Otvaranje srca i duše

    Tradicionalna kineska medicina opisuje emocije kao, ni dobre ni loše, već jednostavno izraz vaše energije. Vaše ’fizičko telo’ pamti mesta traume i gubitka, čak i ako ste se vi toga oslobodili i nastavili dalje. Stimulacija i relaksacija tih dubljih slojeva, kroz Yin praksu,  podstiče Chi (energija životne sile) da teče slobodnije. Kroz otvaranje fizičkog telo, otvara se i mentalno – srce, duša i um.

    5. Oslobađanje energetskih toksina

    Nematerijalna toksini dolaze u obliku emocija – bes, stres, briga, tuga, i ekstremna uzbuđenja. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, svaka od ovih emocija je povezana sa određenim organom. Na primer, bol je povezan sa plućima, strah  sa bubrezima, stres sa jetrom. Međutim, ove emocije su podjednako toksične i za ukupno zdravo funkcionisanje vašeg sistema.

    [preporucene_vesti ids=“239402″]

    Foto: Yogavibes

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE