Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Paulo Coelho: Učite iz bitaka koje gubite

    Dobitnik je mnogih priznanja i u Srbiji, a njegovi citati su se prošle godine našli na flašicama vode sa ciljem da svakodnevno dele mudrost i motivaciju. Mnoge poznate rečenice njegovih romana se prepisuju i uzimaju kao životni moto ili poruka za drage osobe.

     „Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu.“

    „Snovi postaju neostvarivi samo zbog jedne stvari: straha od neuspeha.“

    Jedan od najpoznatijih pisaca današnjice rođen je 1947. godine u Rio de Ženeiru. U mladosti je vodio veoma zanimljiv život, karijeru započinje kao tekstopisac, a nešto kasnije postaje novinar, da bi se na kraju pronašao u književnosti. Život ispunjava duhovnim unapređenjem i uzdizanjem, a proučava razne vidove vere od regigije do magije i okultizma, što se dalje izražava u njegovim delima.

    „Istinski opasni ljudi nikad ne prete.“

    „Pokušaj živeti. Sećanja su za starije.“

    Posvećen je humanitarnom radu i dosta pomaže brazilskoj zajednici. Postao je specijalni savetnik Uneska. Član je brazilske Akademije književnosti. Dobitnik je mnogih priznanja iz raznih oblasti, takođe jedan od 15 najpopularnijih pisaca na svetu, a delo Alhemičar uvršćeno je u najomiljenija dela svih vremena. Dela su mu prevedena na 56 jezika i objavljena u oko 150 država.

    „Sve što se jednom desi, ne mora se nikad ponoviti. Ali sve što se desi dva puta, desiće se sigurno i treći put.“

    „Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvek je neuporedivo lakše verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima i boriti se za svoja prava.“

    Njegov život su pratile mnoge kontroverze i neki navode da je u svojoj biografiji izneo da je bio u sekti i ludnici ali da je na kraju svoj put usmerio ka Bogu. Njegovi romani puni su izvanrednih događaja i likova koji tragaju za smislom na svom životnom putu. Često se junaci ovih dela preispituju i nailaze na životne prepreke koje predstavljaju veliki ispit za njih. Čitaoci se pronalaze u prihoanalizama i kritičkom posmatranju postojanja.

    „Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo.“ 

    Foto: Wikimedia

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE