Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Želite da budete srećni i uspešni? Nauka savetuje sledeće…

    Potrebno je da shvatite da vas danonoćni iscrpljujući rad neće učiniti uspešnim, a sreća hoće. Nakon nekoliko godina shvatićete da ste bogati onoliko koliko ste srećni i koliko ste se smejali. Naučno je dokazano da ove stvari izazivaju sreću.

    Sreća predstavlja povećane pozitivne emocije  koje imaju veliki efekat na vaš profesionalni i lični život, navodi Inc. Ona povećava vašu emocionalnu i socijalnu inteligenciju, produktivnost i uticaj na kolege i vršnjake.

    Ne radite ništa

    Umesto što trošite svoje vreme na fokusiranje na neke napete situacije na poslu opustite svoj um. Od nebitnih misli i ponavljanja scena u glavi nemate ništa. Zato jednostavno nemojte raditi ništa kada počne bujica tih razmišljanja. imajte samo svoje vreme za odmor. Postaćete kreativni i inovativni ovim stavom, a stvarate više šansi da dođete do novih ideja.

    Živite, ili radite, za ovaj trenutak

    Umesto da stalno razmišljate o tome šta imate na listi obaveza, usredsredite se na obavezu ili razgovor koji vam je pri ruci. Bićete produktivniji ali i harizmatičniji.

    Izgradite fleksibilnost

    Umesto da budete impulsivni i razdražljivi, trenirajte svoj nervni sistem i vretite ga u kolosek. Smanjićete stres i napredovaćete sa lakoćom se suočavajući sa najtežim izazovima, licem u lice.

    Upravljajte svojom energijom

    Umesto što se angažujete oko stvari koje vas izluđuju, trošeći gomilu energije, trenirajte izdržljivost ostajući mirni i fokusirani. Svoju dragocenu mentalnu energiju sačuvajte za zadatke za koje vam je najpotrebnija.

    Budite dobri prema sebi

    Dobro je da ste ponekad samokritični ali ne radite to stalno. Ponekada nađite razumevanja i saocećajnosti sami za sebe. Povećaćete svoju sposobnost da se suočavate sa izazovima jer ste u dobroj korelaciji sa svojim unutrašnjim razmišljanjima. Takođe imate više šanse da učite na greškama.

    Iskočite iz svoje zone udobnosti

    Sloni smo da se vodimo mišlju da smo dobri samo u nekim stvarima i često igramo na sigurno kada treba da rizikujemo. Vas mozak je napravljen da uči nove stvari, da ovladava novim veštinama i gradi stručnost.

    Pokažite saosećanje prema drugima

    Nemojte se fokusirati samo na sebe već pokažite i drugima da ste obazrivi i brižni. Neka osete da u vama imaju podršku. Dramatično ćete povećati lojalnost i posvećenost svojih kolega, a to će uticati na dobro poslovanje u celom timu.

    Izvor: BIZLife

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE