Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najavljen 13. Beogradski festival igre

    Trinaesti Beogradski festival igre, pod sloganom „Sreća se igra“, zvanično je najavljen na konferenciji u Narodnoj skupštini Republike Srbije.Publika u Beogradu i Novom Sadu će od 19. marta do 10. aprila biti u prilici da uživa u brojnim koreografskim ostvarenjima svetske plesne scene.

    Festival su najavili predsednica Narodne Skupštine Republike Srbije Maja Gojković, ministar kulture Republike Srbije Ivan Tasovac, ambasador Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung, kao i direktor kompanije Vip mobile Dejan Turk. Značaj ove prestižne evropske manifestacije istakli su i ambasadori zemalja učesnica.

    Beogradski festival igre otvaraju komadi „Pucaj na mesec“, „Vrata koja nedostaju“ i „Stop-Motion“, koje izvodi Holandski plesni teatar, kompanija sa tradicijom dužom od pet decenija i igračima jedinstvenog umetničkog izraza.Festivalska publika je do sada imala priliku da se upozna sa stvaralaštvom popularnog holandskog plesnog teatra, ali i čuvenog belgijskog sastava „Peeping Tom“, koji je za ovaj teatar priredio komad „Vrata koja nedostaju“. Ljubitelji umetničke igre će imati priliku da uživaju i u atraktivnim naslovima kompanija „Complexions“ iz Njujorka, „La Veronal“ iz Barselone, „420PEOPLE“ iz Praga, „Dimitris Papajoanu“ iz Atine, „Kristijana Ingimarsona“ iz Kopenhagena, i mnogih drugih.

    Celokupan program 13. Beogradskog festivala igre dostupan je na:

    http://www.belgradedancefestival.com/index.php/program

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE