10 izvanrednih filmova koje bi svaka žena trebalo da pogleda (sama)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Vruć vikend je pred nama. Idealan način da se rashladite jeste sladoled ili limunada, a kad se tome doda i neki lagan film, ugođaj je potpun.

Bright Side predlaže vam 10 filmova koji osim što daju važne životne lekcije, takođe i zabavljaju i inspirišu.

Žene na ivici nervnog sloma (Mujeres en el borde de un ataque de nervios)

Stari dobri Almodovar ne može da izneveri… Mnoštvo grotesknih likova, humora, boja… I naravno jake žene koje znaju kako da se uhvate u koštac sa životom.

Šta žene žele (What Women Want)

Nakon nesreće, Nik Maršal, narcis i plejboj iz Čikaga, dobije sposobnost da čuje šta žene zaista misle. Shvata da to može da okrene u svoju korist – i u ljubavnom i u poslovnom pogledu! Kako se sve više upliće u ženske misli, tako će se i radnja komplikovati…

Monster-in-Law

Nakon mnogo godina potrage za „Gospodinom Pravim“, pametna i šarmantna Čarli konačno upoznaje Kevina – uspešnog mladića dobrog srca koji se zaljubljuje u nju na prvi pogled. Njihova veza je savršena, čak ju je i zaprosio, ali uskoro otkriva da je njegova majka, Viola, žena koja će uraditi sve što je u njenoj moći da raskine veridbu.

Duh (Ghost)

Nemoguće da bar jednom niste pogledali ovaj film. I nikad ne može da dosadi… Prelepa i mlada Demi Mur, neprevaziđeni Patrik Svejzi, i Vupi Goldberg koja svemu daje notu humora. I naravno, pojedine scene koje se ne zaboravljaju tako lako, pa imaju status „kultnih“.

Okrutne namere (Cruel Intentions)

Ketrin i njen polubrat Sebastijan su dvoje bogatih tinejdžera sa Menhetna. Dobiju šta god požele i kad god požele. Povrh svega, oni se igraju ljudima kao figuricama. Igra u kojoj moderni „Don Žuan“ ima za zadatak da zavede naivnu pametnicu, biće kobna.

Druga Bolenova kći (The Other Boleyn Girl)

Dve lepe sestre, Eni i Meri Bolen, uslišuju slepu ambiciju njihovog oca da se nadmeću za ljubav kralja Henrija VIII. Dok je posećivao imanje Bolenovih, Henri se povredio u lovu, a o njemu je brinula Meri, u koju se i zaljubljuje. Eni jednostavno ne može da pređe preko toga. Kasnije će obe deliti krevet sa njim, ali samo jedna od njih će se popeti na presto…

Dragi Džone (Dear John)

Savana i Džon su ludo zaljubljeni jedno u drugo. Džon se ubrzo pridružuje vojsci, i imaju samo jedan način da izraze svoja osećanja – preko pisama, koja su najvažniji izbor sreće i nade tokom rata. Uprkos obećanjima da će se vratiti i venčati se sa Savanom, Džon ostaje duže. Ona mu ne piše tako često kao ranije. Da li će ljubav opstati na kraju?

Upoznajte Džoa Bleka (Meet Joe Black)

Film je o medijskom mogulu Vilijamu Parišu, kome u posetu stiže „Smrt“, personifikovana u tajnovitom mladiću Džou Bleku. Da bi iskusio život koji oduzima, Smrt traži od Pariša da ga vodi i uči svemu o životu na zemlji. Ali, Smrt ubrzo preplavljuju ljudske emocije i zaljuljuje se u Parišovu ćerku…

The Girl

Film prikazuje Hičkokovu navodnu opsednutost glumicom i modelom Tipi Hedren. Hičkok je apsolutno očaran njenim izgledom i talentom. Hedrenovoj postaje sve teže da se bori sa njegovom neprijatnom pažnjom, i odlučuje da pobegne iz cee situacije. Ali, teško joj je da nađe drugi posao u filmskoj industriji jer joj ugovor sa Hičkokom to ne dozvoljava…

Kako izgubiti dečka za 10 dana (How to Lose a Guy in 10 Days)

Endi Anderson je mlada novinarka koja radi za ženski magazin i treba da napiše članak „Kako izgubiti dečka za 10 dana“. Članak treba da sadrži sve što bi žene mogle da rade ili kažu kako bi navele muškarce da ih napuste za 10 dana.

+ Bonus preporuka – Serija “The Handmaid’s Tale“.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.