10 jednostavnih tajni za srećnu vezu

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Parovi koju su pronašli ključ za uspešnu vezu prosto sijaju kada su zajedno. Njihovo duhovno srodstvo, uzajamno poštovanje, i nežnost su toliko očigledni. Nihova veza je poput vina, tokom vremena ljubav postaje jača, uzbudljivija, i svaki dan je pun novih emocija i osećanja.

“Bright Side” otkriva koje su to jednostavne tajne takvih parova.

Budite ono što jeste. Budite iskreni

Svi žele da budu bolji nego što stvarno jesu. Prikrivate svoje greške i one priče koje želite da zaboravite. Nema potrebe za savršenošću. Samo budite ono što jeste. Skrivanjem iza maski, u strahu da pokažete ljudima ko ste zaista nećete mnogo postići. To vas nikada neće dovesti do poštenog odnosa. Veoma je važno biti iskren. Nema potrebe da se plašite da pokažete partneru šta zaista osećate, ako nešto nije u redu, samo recite. Niko niije vidovit, dakle prvi korak pri rešavanju nekog problema jeste razgovor.

Budite pozitivni

Veseli ljudi uvek donose sreću i pozitivne emocije. Svako želi da ima takve ljude u svojoj blizini. Konstantno nezadovoljstvo i žalbe dovode do negativnih osećanja, ubijaju raspoloženje i narušavaju odnos. Ostanite pozitivni i nemojte dozvoliti vašem partneru da se oseća lose. Budite optimista, jer sve što se događa nije važno sve dok imate jedno drugo.

Budite pažljivi i podržavajte jedno drugo

Svako ima one loše dane koji ubijaju raspoloženje i smanjuju samopouzdanje. Neka vaš partner oseti vašu podršku. Pokažite da vam je stalo. Nije tako teško, a druga strana će se odmah osećati bolje. Obratite pažnju na želje i potrebe vašeg partnera. Trudite se da poštujete želje vašeg partnera čak i onda kada se razlikuju od vaših.

Pokažite ljubav

Veoma je važno da pokažete partneru koliko cenite sve ono što čini za vas. Budite zahvalni i za sitnicu. Pokažite koliko vam vaš partner znači i da vam je zaista potreban. Nemojte oklevati da iskažete vašu ljubav i brigu, jer je to od suštinskog značaja za izgradnju duboke i jake veze između vas dvoje.

Dajte prostora jedno drugom

Dve osobe ne mogu biti zajedno 24 sata 7 dana u nedelji. Nemojte se odricati vašeg hobija, niti sprečavati partnera da ima neka svoja interesovanja odvojeno od vas. Setite se, zaljubili ste se u svog partnera onakvog kakav je bio, i prihvatili ste sve jedno kod drugog. Pravljenje žrtve je besmisleno, niko to neće ceniti. Treba da uvodite nove stvari u vašu vezu, a ne da se odričete onoga što već postoji.

Poštujte jedno drugo

Važno je poštovati mišljenje i odluke voljene osobe, čak iako se ne slažete sa njima. Takođe, treba poštovati porodicu i prijatelje vašeg partnera.

Zaboravite ljubomoru

Pokušajte da ne budete ljubomorni, to samo pokazuje da priznajete vašu nesigurnost i strah od napuštanja. Nema potrebe da vašeg partnera izludite vašom ljubomorom. Nepoverenje boli i na taj način gurate vašeg partnera od vas onome čega se plašite. Ne dozvolite ljubomori da ruši vašu vezu.

Stvarajte zajedničke uspomene

Ništa vas ne može učiniti toliko bliskima, kao što su zajedničke uspomene. Putovanja, plesni nastupi, takmičenje – radite nešto uzbudljivo i na taj način se zajedno zabavljajte. Upotpunite vaš život nečim, zajedničko gledanje TV-a je slika koja brzo bledi.

Pretvorite vaš život u bajku

Iznenadite vašeg partnera nekim lepim i malim stvarima. Pokušajte nešto novo da uvodite u vaš život što češće. Iznenađenja sitnicama, malim poklonima ili slatkišima, takođe i večere učiniće da se vaš partner oseća srećno i tako ćete stvoriti vašu romantičnu bajku.

Provodite vreme zajedno

Potrudite sa da imate vaše vreme u miru i tišini, bez TV-a i mobilnog. Uživajte jedno u drugom, jer to će vam sigurno pomoći da se oslobodite svih stresova i stega, koje vam posao i radni dani nameću.

Izvor: BIZLife/Bright Side

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: D.A.