X
  • English
X

bizlife-magain-online

Afterhour

11 jednostavnih koraka da postanete BOLJA OSOBA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Motivation grid savetuje kako da postanete bolja osoba u nekoliko jednostavnih koraka. Ukoliko želite da se unapređujete radite na sebi i brinite o onima koji to zaslužuju.

Preispitajte svoje prednosti

Nemojte govoriti da nemate kvalitete i da su svi drugi bolji od vas. Ono što je vaša obaveza jeste da na jedan papir pobrojite sve svoje vrline i snage. Na taj način podsetićete sebe koliko vredite i pronaći ćete način i elan da stvorite tu snagu i za druge. Iz vaših vrlina proizilazi dobrota za sve.

Znajte šta treba da popravite

Pored vrlina budite svesni i svojih mana. Osobe koje mogu da priznaju svoje nedostatke su zaista velikog srca i dobre duša. Dakle, ukoliko možete da budete svesni svojih problema i da budete dovoljno hrabri i odvažni da na njima radite budite sigurni da ste na dobrom putu da unapredite sebe i budete još bolja osoba.

Radite jednu stvar u trenutku

Kako biste mogli u potpunosti da se predate onome što radite ne trudite se da pokušavate multitasking. Naročito ukoliko treba da se posvetite nekoj osobi. Ljudi sa kojima radite osećaju šta primaju od vas i dodatno će ceniti vaše angažovanje.

Pozitivne poruke

Dajte sebi malo podstreka i kada ste u neraspoloženju. Pronađite ili osmislite rečenice koje će podići vaše samopouzdanje i koje će vas motivisati kako biste mogli da drugima pružite što više. Neke od njih mogu biti oko smirenosti povodom stresa, odagnavanje negativnosti i slično.

Meditacija

Pronaćite način da smirite svoj um i meditirajte. Pronađite dobrotu u vama i neka se ona proširi po celom telu i emituje dobru energiju. U meditaciji ostajete sami sa sobom i pronalazite svoje najdublje osećaje. Pustite dobrotu iz svoh srca.

Nađite fizičku aktivnost u kojoj ćete uživati

Fizička aktivnost radi detoksikaciju vašeg organizma. Izbacite negativnosti i podstaknite dobre vibracije. Nakon što sve loše izbacite treningom, izađite iz sale sa osmehom.

Ne plašite se promena

Ukoliko želite da budete još bolja osoba, još više će vam biti stalo da radite na sebi i unapređujete se. Takođe želećete da vidite svet iz drugog ugla, a za to će vam biti potrebna mnoga iskustva i gledanje stvari iz drugog ugla, drugim očima. Zato budite hrabri, izađite iz zone komfora i primite nova znanja i iskustva kako biste imali jaču empatiju sa drugima.

Odajte počast porodici i prijateljima

Kvalitetne osobe uvek cene one koji to zaslužuju i one koji su neprestano uz njih. Oplemenite svoju dušu zahvalnošću naročito prema najdražima.

Slušajte roditelje, bake i dede

Poštujte starije i prema njima se ponašajte sa poštovanjem. Uz to ukazivanje pažnje poslušajte šta imaju da vam kažu. Mudrost njihovih godina može u mnogome unaprediti vaše srce.

Verujte u sebe

Postoji razlog za ovu stavku, a on je sledeći – Ukoliko ne verujete u sebe nećete napraviti promenu koju želite. Ukoliko želite da budete dobri drugima prvenstveno budite dobri sebi i verujte da to možete.

Pokušajte da pišete dnevnik

Dnevnik će iz vas izvući vaše najdublje misli i emocije. On će biti vaša savest i vaš podsetnik koji će vam uvek pokazivati koliko ste napredovali. Otvorite svoju dušu i pronađite najbolje u njoj.

Povezane vesti


Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.