Počinje Festival domaćih TV serija

PinterestFacebookTwitterShare

Prvi Festival domaćih igranih serija FEDIS počinje danas u Centru za kulturu Rakovica, a svečano će ga otvoriti glumačka legenda Velimir Bata Živojinović, najavili su organizatori.

Na jedinoj manifestaciji koja tretira domaći igrani sadržaj u Srbiji i traje do 14. oktobra, biće otvrorena i izložba fotografija TV serija učesnica: “Selo gori, a baba se češlja”, “Naša mala klinika”, “Iz iks u iks”, “Totalno novi talas” i “Miris kiše na Balkanu”.

Festival se održava na inicijativu novinara Nenada Milenkovića, a motiv je u tome što publika voli i rado gleda domaće igrane serije.

Prvog dana u okviru programa biće prikazan film “Montevideo, bog te video” reditelja Dragana Bjelogrlića, srpskog kandidata za Oskara. Ostvarenje će biti prikazano kao najava istoimene TV serije koja će biti prikazana na RTS-u.

Na festivalu će biti dodeljene nagrade “Zlatna antena” i to za serije i za njihove protagoniste na osnovu “sms” glasova obožavalaca. Kategorije su najpopularniji glumac, glumica i glumački par.

Stručni žiri, u kojem su TV kritičari Branislava Džunov, Branka Otašević i Zoran Panović, dodeliće “Zlatnu antenu” za najbolju režiju, scenario, direktora fotografije, montažu, kostimografiju i muziku.