Kameron i Anđelina dolaze u Srbiju

PinterestFacebookTwitterShare

Vlasnik “Megatrend univerziteta” Mića Jovanović najavio je skori dolazak u Srbiju dve velike holivudske zvezde režisera Dejvida Kamerona i glumice Anđeline Džoli.
 


 
Prema rečima Jovanovića, Anđelina Džoli stiže na proleće u Beograd, kada će na “Megatrend univerzitetu” biti održan Svetski javni forum.

“S obzirom na to da se Anđelina kao ambasador Ujedinjenih nacija intenzivno bavi humanitarnim radom, ona je u tom svojstvu i pozvana da prisustvuje skupu. Nije imala nikakve finansijske zahteve, mada smo bili spremni da zadovoljimo i takve zahteve. Da je skup održan u septembru Anđelina Džoli bi došla sa Bredom Pitom, ali nam još nije poznato da li će joj se suprug pridružiti u martu,” rekao je Jovanović za Novosti. 
 
Prema pisanju ovog lista, zahtevi oko dolaska Anđeline Džoli biće poznati otprilike dve nedelje pred dolazak u Beograd, a domaćini skupa ističu da će se oni odnositi na smeštaj i ishranu i da će učiniti sve da joj boravak u Srbiji ostane u nezaboravnom sećanju. Biće smeštena u najboljem apartmanu i imaće najbolje kuvare. Čeka se samo da glumica potvrdi datum dolaska u srpsku prestonicu.
 
Prema saznanjima Blica, Džejms Kameron koji je režirao filmove „Avatar”, „Titanik” i „Terminator” do kraja godine počeće da snima film o caru Konstantinu, a deo scena uradiće u Nišu i Gamzigradu.
 
Uloga vlasnika Megatrenda je u tome što je Jovanović vlasnik autorskih prava za već sada najavljeni blokbaster.
 
“Prošle godine u decembru potpisao sam ugovor na 9,99 odsto akcija od ovog projekta koji, prema prvim procenama, ima budžet oko 50 miliona dolara. Kupio sam privilegovane prve akcije tog projekta za koji se procenjuje da bi trebalo da zaradi oko 400 miliona dolara. Ovo nije nerealna projekcija, pogotovo kada se u projekat ozbiljno uključio Džejms Kameron. Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, snimanje bi trebalo da počne za nekoliko nedelja,” kaže za „Blic” Mića Jovanović.
 
Idejni tvorci filma koji je dobio radni naziv „Konstantin veliki” su američki producent Džoel Montgomeri i Srbin Miško Mitić, koji već nekoliko godina živi u Americi. Mitić je napisao scenario koji je odmah dobio zeleno svetlo. Prema Jovanovićevim rečima, na njegov predlog film će se delom snimati na autentičnim lokacijama u Nišu i Gamzigradu.
 
“Postojala je ideja da Kluni glumi Konstantina, ali su američki partneri odustali od toga, najviše zato što lepi američki glumac gotovo nimalo ne podseća na pravog Konstantina. Odluku o tome ko će ga glumiti doneće Džejms Kameron,” kaže Jovanović, koji iako je dugo u biznisu tek sada prvi put kreće sa poslovima u filmskoj industriji.