Stefan Milenković sa Filharmonijom na Kolarcu

PinterestFacebookTwitterShare

Beogradska filharmonija i violinista Stefan Milenković u petak će održati koncert u Kolarčevoj zadužbini, gde će premijerno izvesti jedan od tri programa sa kojima će Beogradska filharominija u decembru gostovati u Italiji, najavljeno je u Beogradu.

Orkestrom Filharamonije dirigovaće Čarls Olivijeri Munro, a na programu koncerta biće dela Vagnera, Paganinija, Sen-Sansa i Lista.

Milenković je na konferenciji za novinare u Beogradskoj filharmoniji rekao da je Paganinijev koncert broj 2 veoma zahtevan. Prema njegovim rečima, to je mešavina karnevala, opere i melodrame i zahteva delikatnu saradnju sa orkestrom.

Milenković je rekao da se nada da će sa Munroom imati dobro vreme, da je za njega pravo zadovoljstvo da radi sa Beogradskom filharmonijom, kao i da jedva čeka turneju po Italiji.

Italijanska turneja Beogradske filharmonije trajaće od 9. do 22. decembra i u okviru nje biće održano 13 koncerata.

Direktor Filharmonije Ivana Tasovac najavio je i projekat “Pika-točka-tačka” u okviru koje će tri nacionalne filharmonije – slovenačka, zagrebačka i beogradska održati pet koncerata sa istim dirigentima, solistima i programom. Taj projekat trajaće od novembra do 25. maja 2012. godine. Predvidjeno je da projekat traje narednih pet godina.