“Seobe” na sceni SNP

PinterestFacebookTwitterShare

U subotu, na rekonstruisanoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, kojem je ovo 150. jubilarna sezona, Vida Ognjenović počeće probe komada “Seobe” Miloša Crnjanskog.

Upravnik SNP-a Aleksandar Milosavljević kaže da veliki jubilej najstarijeg srpskog teatra i, po mnogima, najveći srpski pisac idu “rame uz rame”.

„Ideja o novoj postavci “Seoba” krenula je iz ovog pozorišta ka rediteljki koja se nije mnogo kolebala: prihvatila je da, posle četvrt veka, ponovo režira kultno delo Crnjanskog“, rekao je Milosavljević.

Mada je ranije bilo i drugačijih nagoveštaja o podeli uloga, konačna odluka je doneta – Pavla i Vuka Isakovića tumačiće Branislav Lečić i Nebojša Dugalić. U predstavi će igrati i Isidora Minić, kompletan ansambl SNP i mnogo statista, a svi oni zajedno biće u mnoštvu raskošnih kostima. Premijerno, “Seobe” će biti izvedene u drugoj polovini novembra.

„I danas, 25 godina kasnije, postavka “Seoba” za mene je smeo i odvažan potez“,- rekla je nedavno Ognjenovićeva za “Novosti” povodom svog novog rediteljskog poduhvata.