“Zona mrtvih” u 3D formatu

PinterestFacebookTwitterShare

Srpski film “Zona mrtvih” Milana Konjevića i Milana Todorovića posle velikog uspeha na festivalima širom sveta uskoro će započeti svoj drugi bioskopski život u 3D formatu, saopštio je srpski distributer Tuck.


Konverzija filma u 3D izvršena je zahvaljujuci saradnji PFI Studios sa kompanijom 3DLENZ i ruskim HIVE Studio-m iz Moskve, nakon što je potpisan ugovor o međusobnoj saradnji koja se odnosi kako na snimanje filmova u 3D formatu, tako i na konverziju postojećih filmova u novu tehnologiju. U okviru pomenute saradnje, “Zona mrtvih je prvi domaći film koji će doživeti i svoje 3D izdanje i biti distribuiran na teritoriji Rusije u ovom formatu.

3D trejler za film “Zona Mrtvih” već je urađen, i biće premijerno prikazan u bioskopskoj sali Tuckwood-a u petak, 14.10. 2011. u 14h.

“Zona mrtvih” je nastala u koprodukciji kuća: Talking Wolf Productions (Srbija), PFI Studios (Srbija), Viktorija Film (Srbija), Trees Pictures (Italija), ABS Production (Spanija), reditelji su Milan Konjević & Milan Todorović a glavne uloge tumače Ken Foree, Kristina Klebe, Emilio Roso.

Film je do sada učestvovao na više od 30 festivala, osvojio nekoliko nagrada i bio nominovan za “najbolji horor film” na manifestaciji FANTASY HORROR AWARD 2010 (Italija).