(VIDEO) Zemlja Gruva otvara NU Božidar Adžija

PinterestFacebookTwitterShare

Popularni beogradski bend Zemlja Gruva će koncertom koji će se održati u subotu 15. oktobra u 19 časova, otvoriti renoviranu salu Narodnog univerziteta Božidar Adžija u Beogradu.


Na svečanom otvaranju zvanicama će se pred koncert obratiti direktor Narodnog Univerziteta Božidar Adžija Ratomir Anđelković, a zatim predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović.

Enterijer sale, koja je sredstvima opštine renovirana prvi put posle 50 godina, projektovala je arhitekta i scenografkinja Ivana Protić, a kapacitet je 220 mesta za sedenje, a 500 za stajanje.

Koncert grupe Zemlja Gruva, kojim će ovaj renoviran prostor biti pušten u upotrebu, trebalo bi da bude, po rečima ljudi iz Božidarca, početak redovnih muzičkih dešavanja u ovoj ustanovi na opštini Vračar.

Beogradski sastav Zemlja Gruva na sebe je skrenuo pažnju osobenim muzičkim izrazom i odličnim mi čestim živim nastupima pre nepune 2 godine, a široj publici je postao poznat nakon objavljivanja singla “Najlepše želje” koji se za kratko vreme našao na plejlistama skoro svih domaćih radio stanica.

Nakon toga bend je 2010. godine objavio i svoj debitantski album “WTF is Gruvlend” koji je bio ponuđen za besplatno preuzimanje sa interneta.