Novi roman Jelene Đurović

PinterestFacebookTwitterShare

U sredu, 19. oktobra u 20h, u UK Parobrod, održaće se promocija novog romana Jelene Đurović “30. februar”. Na promociji će pored autorke govoriti i recezenti: Dimitrije Vojnov i Danica Nikolić Nikolić, kao i urednik i izdavač Boban Knežević.
 
Ovo je druga knjiga beogradske spisateljice, novinarke i političke aktivistkinje. Žanrovski najbliži političkoj satiri, “30. februar” je spoj političkog trilera, melodrame i naučne-fantastike. Po rečima autorke Jelene Đurović: “30. februar je ljubavna priča o kraju sveta”.

Jedan od recezenata knjige Dimitrije Vojnov, napisao je: “30. februar je roman o ljudima koji su toliko uvereni u vlastitu pamet pa misle da su iznad ljubavi; politički roman o vlastodršcima toliko uverenim u svoju nezamenjivost da pomisle kako su iznad elementarne etike; naučnofantastični roman o vanzemaljcima koji su civilizacijski toliko superiorni da misle da su iznad srpskog prkosa. Ovo je roman o svima onima koje su ponekad uništili ljubav, pravda i Srbi.”

Izdavač je “Everest” u ediciji “Znak Sagite”, a naslovnu stranu knjige, kao i kompletan vizuelni identitet uradio je svetski afirmisan dizajner ovdašnjeg porekla, Aleksandar Maćašev.