Bojan Dimitrijević dobitnik drugog “Zoranovog brka”

PinterestFacebookTwitterShare

Glumac beogradskog Ateljea 212 Bojan Dimitrijević dobitnik je nagrade “Zoranov brk” za najbolju glumu na drugoj večeri 20. pozorišnih dana Zoran Radmilović u Zaječaru, saopštili su danas organizatori festivala.
 
Dimitrijević je nagradu osvojio za ulogu mladića Miloša u predstavi “Dokle”, Ateljea 212 iz Beograda, koju je napisala Milica Piletić, a režirala Alisa Stojanović.

Mladi glumac nagradu je posvetio svom ocu Draganu Dimitrijeviću, glumcu Narodnog pozorišta u Leskovcu koji je preminuo pre desetak dana.

Na konferenciji za novinare, Bojan Dimitrijević je rekao da uživo nije gledao Zorana Radmilovića, ali da je on “još prisutan u Ateljeu 212”, ne samo u pričama u pozorišnom bifeu.

“I posle toliko godina od njegove smrti, svi smo mi još u nekoj pozitivnoj senci Zorana Radmilovića”, rekao je Dimitrijević.

U žiriju koji će svih sedam dana pozorišnog festivala u čast Zorana Radmilovića dodeljivati nagradu Zoranov brk, su Irfan Mensur,Dragana Bošković i Saša Jelenković.

Na sinoćnojoj večeri Zoranovih dana, predstavljena je knjiga Feliksa Pašića “Ljubomir Draškić Muci… ili živeti u pozorištu”.

O monografiji posvećenoj velikom reditelju govorili su Nebojša Bradić i Milivoje Mlađenović, dok su odlomke iz knjige čitali jedan od omiljenih Draškićevih glumaca Milan Caci Mihailović i Irfan Mensur.