Dubioza kolektiv dobitnik nagrade MTV Best Adria Act

PinterestFacebookTwitterShare

Bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv ovogodišnji je dobitnik nagrade MTV Best Adria Act. Dubioza Kolektiv je do sada tri puta bila nominovana za ovu nagradu, a sada je pobedila u veoma jakoj konkurenciji iz regiona koju su činili Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY.“Konačno, posle 3 nominacije, da i nas MTV sunce ogrije. Prije svega da se zahvalimo svim ljudima koji su glasali, a mi ćemo održati svoje obećanje i pokriti troškove pokvarenih miševa i tastatura po principu staro za novo. Oštećeni neka se jave na facebook.com/dubioza. Na kraju bismo da se zahvalimo i svim ljudima koji su nam pomogli oko štele za dobijanje nagrade i da ih pozovemo sve u naštelivanje takmičenja za World Wide Act, ako već ne možemo namjestit ulazak u EU, kredit iz MMF-a i kvalifikacije za fudbal u Poljskoj”, reakcija je članova benda na vest o pobjedi koja ih je zatekla na povratku kući posle uspešnih koncerata u Francuskoj.

Dubioza Kolektiv će se tako naći i u pet nominovanih u izboru za drugo MTV priznanje, nagradu World Wide Act, za koje glasanje traje sve do 23. oktobra u ponoć.

Ninoslav Jovanović, glavni i odgovorni urednik regionalnog MTV-a, je povodom objave rezultata glasanja za Best Adria Act 2011 izjavio: “Ove godine je konkurencija za Best Adria Act, u okviru MTV Evropean Music Awards, bila, na naše zadovoljstvo, jača nego ikada. Kažem na naše zadovoljstvo jer to znači da regionalna muzička scena raste i jača, što je nama na regionalnom MTV-u, pre svega i bio cilj. Nažalost, pobednik može biti samo jedan, a pobedu je sasvim zasluženo odneo Dubioza Kolektiv i ja im od srca čestitam na njoj. Iskreno se nadam da će im ova nagrada pomoći u karijeri i da će je iskoristiti na najbolji mogući način, a regionalni MTV je tu da im pomogne.”
Ovogodišnja dodela evropskih MTV nagrada (EMA – Evrope Music Awards), održaće se 6. novembra u Belfastu u Severnoj Irskoj.