Nebojša Dugalić dobio četvrti put “Zoranov brk”

PinterestFacebookTwitterShare

Trećeg dana festivala XX „Dani Zorana Radmilovića u Zaječaru, prestižnom nagradom „Zoranov brk“ četvrti put za redom okitio se Nebojša Dugalić, igrajući ulogu Mihaila Aleksandroviča Ratkina u Turgenjevljevom „Miholjskom letu“, u produkciji zemunskog „Madlenijanuma“, a u režiji Egona Savina.
 
Nebojša Dugalić je i ranijih godina osvajao nagrade na festivalu u Zaječaru, pa je imao muke da se tačno priseti kada ih je tačno dobijao.
 
– Prvo je bio „brk“, pa ceo „Zoran“. Onda opet „brkovi“. Celog „Zorana više ne mogu da dobijem, jer se on daje samo jedanput. Verovatno Zoran ima naum da me opskrbljuje „brcima“ za neko trajanje onoga što je bila njegova ljudska i glumačka bravura, a ja se pak trudim da imam neke rezerve „Zoranovih brkova“, jer u ovom poslu treba trajati, a nije lako uvek biti različit, nov i svež – kaže Nebojša Dugalić, dobitnog „Zoranovog bkra“ trećeg festivalskog dana.
 
Pre toga Dugalić je dobio „Zoranov brk“ 1998. godine za ulogu Petra u predstavi „Govorna mana“ (Narodno pozorište u Beogradu, režija Goran Marković), zatim 2001. za ulogu Simeona u Pekićevom „Zlatnom runu“ (Kruševačko pozorište, Nebojša Bradić) i 2002. godine za ulogu Mite i Sterijinoj „Laži i paralaži“ (Narodno pozorište u Beogradu, Jug Radivojević). Za ulogu Karađoza u Andrićevoj „Prokletoj Avliji“ (Kruševačko pozorište, Nebojša Bradić) dobio je 2000. godine Nagradu „Zoran Radmilović“ za bravuru koju dodeljuju TV Novosti.

Predsednik žitija Irfan Mesur je i ovoga puta sa nekoliko osobina opisao dobitnika nagrade.
 
– On ima neverovatnu sposobnost da se uvek prilagodi žanru, sceni i partneru. Znači da uvek bude nov – rekao je Irfan Mensur.
 
Dobitniku je nagradu uručila Dragana Bošković, član žirija, koja je na tom mestu zamenila Biljanu Vujović, koja je zbog službenih obaveza opravdano odsutna. Večeras je na programu predstava „Ženidba“ Narodnog pozorišta iz Sombora, u režiji Ane Đorđević.