(VIDEO) Grupa Queen dobila MTV nagradu za globalnu muzičku ikonu

PinterestFacebookTwitterShare

Grupa Queen dobitnik je ovogodišnje Global Icon nagrade koja će članovima benda biti uručena 6. novembra na svečanoj dodeli evropskih MTV nagrada (MTV EMA) u Belfastu.

 
“U poslednje četiri decenije, Queen su ostavili neizbrisiv trag u rok muzici, jer generacija za generacijom mnoge njihove pesme prihvata kao himne za sva vremena”, rekao je Bruce Gillmer, izvršni podpredsednik odeljenja Talent and Music Programming / Events kompanije Viacom International Media Networks. “Srećni smo što će nam se grupa Queen pridružiti na dodeli u Belfastu i počastiti nas svojom prisutstvom i nezaboravnim nastupom.”

Tako će se ovi rokeri pridružiti podužem spisku izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjoj dodeli nagarada. “Čast nam je što ćemo dobiti Global Icon nagradu. Daćemo sve od sebe da je opravdamo!” rekao je gitarista benda Brian May.

Ove godine slavi se četrdeset godina od okupljanja grupe Queen. Od 1971. godine ovi muzičari prodali su više od trista miliona kopija albuma, šesnaest puta bili su na prvom mestu liste albuma, a dva puta više na vrhu liste najprodavanijih singlova. Njihova “Greatest Hits” kompilacija je najprodavaniji album svih vremena u Velikoj Britaniji sa prodatih 5,7 miliona primeraka.