Šesti Zoranov brk Draganu Petroviću

PinterestFacebookTwitterShare

Na pozorišnom festivalu “Dani Zorana Radmilovića”, nagrada za glumačku bravuru pripala glumcu Draganu Petroviću za ulogu Veselog u komadu Zvezdara teatar iz Beograda “Život u tesnim cipelama”, po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića. 
 
To je duhovita priča o modernom dobu privatizacije, propalih fabrika i tranzicije, koji sa sobom nose probleme i nepravde. Veseli je jedan od bivših radnika propale fabrike obuće, koji štrajkuju glađu i pristaju da o svojoj sudbini ispričaju priču širokom auditorijumu u televizijskom rijaliti šou. 
 
Njegova briljantna uloga do suza je nasmejala prepunu salu zaječarskog pozorišta a svih sedmoro glumaca ispraćeno je ovacijama. Pre nego što je dodelio nagradu, predsednik žirija Irfan Mensur je rekao da je gledao premijeru ove predstave ali da je večeras nije prepoznao, što znači da su je glumci prihvatili, nadigrali i nadgradili.
 
Ovo je bila poslednja predstava na Zoranovim danima koja konkuriše za nagradu “najbolja predstava” i “najbolji glumac” festivala. Sutra, poslednjeg dana festivala, nastupiće domaćini – glumci zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović”, koji će izvesti premijeru predstave “Svašta” u režiji Milana Gutovića. 
 
Tokom proteklih šest festivalskih večeri, nagradu za glumačku bravuru “Zoranov brk” poneli su Vlastimir Đuza Stojiljković, Bojan Dimitrijević, Nebojša Dugalić, Miljan Prljeta, Igor Đorđević i večeras Dragan Petrović.