Sutra besplatan ulaz u Muzej grada Novog Sada

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru obeležavanja 57 godina postojanja Muzej grada Novog Sada posetiocima u subotu, od 12 do 18 časova daje besplatan ulaz i stručno vođenje na stalnim i tematskim izložbama, saopšteno je iz tog muzeja.

 
U matičnoj zgradi Muzeja na Petrovaradinskoj tvrđavi posetioci mogu pogledati četiri izložbe: Građanski život od 18. do 20. veka, Petrovaradinska tvrđava u prošlosti, Vodič za kupovinu-advertajzing za žene i Kostimi Novosađanki na kraju 19. i početku 20. veka, kao i  nezaobilazne Podzemne vojne galerije.
 
U Zavičajnoj zbirci Sremskih Karlovaca mogu se pogledati Izložba o Branku Radičeviću, Seljačka kuhinju s kraja 19. i početka 20. veka, slike Milića od Mačve, Vez po pismu-pismo po vezu i Svečana trpezarija porodice Rajačić u kojoj će biti otvaranje izložbe akademskog slikara Đorđa Kolarovića “Nešto skriveno u nama”.
 
U Zbirci strane umetnosti, u Dunavskoj 29, može se videti stalna izložba – Legat dr Branka Ilića – Dela likovne i primenjene umetnosti, nastala u Evropi i Aziji između 15. i 20. veka i izložbu Lule iz muzejskih zbirki Srbije.