(VIDEO) Vilardijev “Razgovor sa klavirom” u Beogradu i Kikindi

PinterestFacebookTwitterShare

Čuveni italijanski kompozitor i pijanista Antonio Vilardi predstaviće publici u Srbiji svoj program “Conversando con il piano – Razgovor sa klavirom“ na nastupima 25. i 26. oktobra u Beogradu i Kikindi.

Govoreći o programu resitala, Vilardi je kazao da „Razgovor sa klavirom“ predstavlja dijalog kompozitora i klavira. „To je dijalog u kojem reči nisu važne, dijalog koji se sastoji od osećanja i iskustava koja govore. Emocije poput strasti, straha, ljubavi, postepeno obuzimaju telo i izražavaju se kroz uspomene i snove. Mogu i da pogledaju u budućnost i da komuniciraju sa njom”, izjavio je Vilardi.
 
On je „Rrazgovor sa klavirom“ zamislio kao neobičan spoj Oskarom nagrađene muzike iz popularnih filmova „Život je lep“ (La vita e bella) i „Poštar“ (Il Postino) i svojih autorskih kompozicija, ali i obrada poznatih pesama kao što je „Smells Like Teen Spirit“ grupe Nirvana.

Antonio Vilardi rođen je u Kaljariju (Italija) 1959. godine. Diplomirao je flautu, klavir i kompoziciju, a poseduje i diplomu iz oblasti prava, ekonomije i menadžmenta.
 
Napisao je više od trideset originalnih kompozicija za dramske i plesne komade, koje su izvođene širom sveta. Objavio je pet diskova sa svojim autorskim kompozicijama, koje izvode prestižni međunarodni orkestri i solisti. Dobitnik je brojnih priznanja i diploma za unapređenje kulturne razmene i saradnje sa Italijom.
 
Predsednik Republike Italije ga je 2009. godine odlikovao ordenom Viteza (Cavaliere dell Ordine della Stella della Solidarieta), za izuzetne zasluge u širenju i promovisanju italijanske kulture u svetu.
 
U okviru svog boravka u Srbiji, Vilardi će nastupiti 25. oktobra (20h) u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ u Beogradu, dok će dan kasnije isti program izvesti u Kikindi, u sali Narodnog muzeja, sa početkom u 19h.