(VIDEO) Trideset godina “Nadrealista”

PinterestFacebookTwitterShare

Bosansko-hercegovački brend “Nadrealisti”, koji je obeležio kraj prošlog veka, u naredne dve godine planiraju da krunišu dugogodišnji rad u obliku monografije pod nazivom “Trideset godina novog primitivizma”
 
“U realizaciji monografije učestvovaće svi oni koji su na neki način dali doprinos celoj ideji i koji su nastavili s radom. Reč je o ogromnom projektu koji uključuje veliki broj ljudi. Ideja postoji već duže vreme, a u delo ćemo je sprovesti tek 2014. godine,” rekao je za “Dnevni avaz” Zenit Đozić, poznati glumac, humorista, TV producent, nekadašnji bubnjar sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje” i jedan od članova “Nadrealista”.
 
“Svesni smo da nas raja voli i mislim da je to čak i dublje nego što su ljudi toga svesni. Tačno je da će to sve biti teško preneti na papir te nas stoga čeka ogroman posao. Uvek smo sve radili sami i sami smo sebe finansirali. Kada vidim ove izvikane umetnike na koje se stavlja akcenat, zlo mi je, pogotovo što su rezultati tih umetnika uvek nula bodova,” kaže Đozić.
 
Evo jednog od njihovih legendarnih skečeva.