“Japanske poslovice” na štandu društva “Beograd-Tokio”

PinterestFacebookTwitterShare

Za čitaoce koji tragaju za kuriozetima na Sajmu knjiga, Srpsko-japansko društvo “Beograd-Tokio” koje ima svoj mali štand u Hali 1, objavilo je knjigu “Japanske poslovice”, koju je priredio ugledni japanolog i novinar Dragan Milenković.

Kako je Milenković izjavio Tanjugu, u kome je dugo bio novinar i dopisnik iz Japana, ovo je najznačajnije izdanje koje je Društvo izložilo ove godine na sajmu, uz svoja ranija i nova izdanja.

Knjiga sadrži 400 najpoznatijih i najpopularnijih japanskih poslovica, a uz prevod svake poslovice, daje se i njen tekst u originalu na japanskom jeziku, sa načinom čitanja i objašnjenjem.

Na taj način knjiga može da posluži kao svojevrstan rečnik japanskog jezika, ali i udžbenik o japanskoj istoriji i kulturi, objasnio je Milenković.

Nove knjige su i “Zen priče i izreke” i roman pisca Rjuićija Jonejame “Iskorak anđela”, sa temom iz života mladih u savremenom Tokiju.

Pored knjiga, ove godine se na ovom štandu prodaje i “Japanski kalendar srećnih dana”, kakav u Japanu koriste svi, od običnih ljudi do biznismena i političara.