Saopštena odluka o nominacijama na Sajmu knjiga

PinterestFacebookTwitterShare

Odluka o nominacijama za najboljeg izdavača, izdavački poduhvat i najbolju dečiju knjigu u ovoj godini doneta je danas, drugog dana ovogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu, saopštio je organizator.

Za izdavača godine nominovani su “Mediteran pablišing” (Mediterran Publishing) iz Novog Sada, “Izdavačka knjižarnica Zorana Stojanovića” iz Sremskih Karlovaca, “Službeni glasnik”, “Fabrika knjiga” i “Logos” iz Beograda.

Izdavačkim poduhvatom 2011. godine nominovani su “Stripovi koje smo voleli” u izdanju beogradskog “Omnibusa”, Srpsko-romski rečnik u izdanju “Prometeja” iz Novog Sada, “Beskrajni spiskovi” Umberta Eka u izdanju “Platoa” iz Beograda, Sabrana dela Ive Andrića koja su pripremili “Štampar Makarije” (Beograd) i “Nova knjiga” (Podgorica), “2066” Roberta Bolanja u izdanju “Lagune” iz Beograda i “Želja da se bude beskoristan” koju potpisuju Hugo Prat i Dominik Ptifo, u izdanju “Službenog glasnika”.

Nagradu “Dečija knjiga godine” može poneti jedan od sledećih naslova: “Rusvaj” Igora Kolarova “Bookland” iz Beograda, “Dnevnik dr Globusa” Ivana Zdravkovića u izdanju “Evro-Gjuntija”, “Buntovnici” (“Orfelin izdavaštvo”), “Poštareve priče” Danijela Ćorovića (“Književna omladina Srbije”) i “Život u socijalizmu (1945-1980)” Radmile Vučetić, čiji je izdavač “Kreativni centar”, Beograd.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Ivan Milenković, Svetlana Gavrilović, Tijana Spasić, Lazar Bodroža i Nenad Milošević.