Predstave iz Srbije na Balkan teatar festu

PinterestFacebookTwitterShare

Sedmi Međunarodni pozorišni festival “Balkan teatar fest” u Dimitrovgradu počinje u sredu uveče nastupom Pozorišta “Hristo Botev” sa predstavom Srbislava Minkovića “Nema dade, nema bate”, u režiji Slobodana Aleksića.
 
“Cilj Festivala je unapređenje saradnje i uspostavljanje kontakata pozorišta balkanskih zemalja. Do sada je na festivalu učestvovalo više od 50 pozorišta, a predstave je videlo više od 10.000 ljudi”, rekao je agenicji Beta organizator u Pozorištu “Hristo Botev” u Dimitrovgradu Delča Gigov.
 
Biće prikazano devet predstava iz Srbije i Bugarske. Posle nastupa ansambla pozorišta grada-domaćina, u petak, 28. oktobra glumci pirotskog Pozorišta će igrati predstavu “Laki komad” Nebojše Romčevića u režiji Miloša Jagodića. Teatar “Provokacija” iz Sofije na festivalu 9. novembra predstavlja se sa komadom “Kuknjava muža”. Festival 10. novembra zatvaraju glumci Dramsko-lutkarskog teatra iz Vraca sa komadom “Izgubljeni među zvezdama”.
 
Festival koji traje do 10. novembra organuzuje dimitrovgradski Centar za kulturu, uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture Srbije, Nacionalnog saveta bugarske manjine i opštine Dimitrovgrad.